|

MIRROR
Kockázatbecslő rendszer Kapcsolat Rólunk

 

MIRROR
A MIRROR Kockázatbecslő rendszer módszertanát az egyénre szabott rizikóbecslésre alapozza és kommunikációjával az egyén aktív közreműködését kívánja elérni, a szív- és érrendszeri kardiovaszkuláris egészségének megőrzése céljából. A legutóbbi kutatások a CV-rizikó meghatározását új megvilágításba helyezték. Kimutatták, hogy a SCORE szerinti besorolást az érrendszer állapotát tükröző paraméterekkel kombinálva pontosabb a kockázatbecslés.

 A fő ütőér rugalmasságára vonatkozó adatokkal kiegészülve pontosabb a tradicionális paraméterekre alapuló (SCORE, Framingham) rizikóbecslés.
(Vascular Aging, Peter M. Nilsson, Hypertension) A MIRROR Kockázatbecslő rendszer két funkciót, a prevenciót és a terápiakövetést tesz a praxisok számára könnyen kezelhető, rutin eljárássá. A program a páciens anamnézisen túl gyűjti és rendszerezi a páciensek vitális paramétereit is. Moduláris, akár felhasználói szinten is konfigurálható felépítése révén az egészségügyi dolgozók munkájának több területét is képes automatizálni. A szoftver könnyedén konfigurálható, személyre szabható praxisok, egészségfelmérő, egészségmegőrző állomások adatgyűjtő szoftvereként, és tanácsadó modulja révén nagyszerűen alkalmazható egészségfejlesztési irodákban is. A hagyományos kézi adatbevitel mellett biztosítja a sokkal fejlettebb, műszerektől elektronikusan érkező adatok rögzítését és ezek továbbítását. A primer prevenciót szolgáló funkciókon túl a komplex megoldás kiválóan alkalmazható praxisokban a terápia követésére, hatékonyságának javítására is. A fejlesztés során cél volt, hogy a program képes legyen kutatási feladatokat is támogatni, a néhány fős felhasználástól a jóval nagyobb létszámú teamek tevékenységének integrálásáig. A leírás, tanácsadás opció beépített és személyre szabott verzióban is igényelhető. Főbb előnyök:
teljesen személyre szabható moduláris felépítés
integrálható műszerek széles skálája
előre beépített vagy önálló, saját kérdőívek
adatgyűjtés
trendkövetés A MIRROR szoftver
(Nagyításhoz kattintson a képre!)
Alkalmazás Állapotfelmérés A kardiovaszkuláris szűrővizsgálatok szempontjából a MIRROR legfőbb előnye, hogy a rendszerbe olyan műszerek kerültek integrálásra (EKG, Arteriograph, spirométer, vércukorszint mérő, vérnyomásmérő, mérleg), melyek a kardiovaszkuláris kockázatbecslés területén már bizonyították hasznosságukat. Gyors méréseket tesznek lehetővé, a mért adatok pedig automatikusan kerülnek át a rendszerbe. A mérések gyorsan elvégezhetőek és nem igényelnek rendkívüli előkészületeket, vagy speciális körülményeket - így egy hagyományos rendelőben minden feltétel adott precíz elvégzésükhöz. A MIRROR nagy mennyiségű, több forrásból származó adatot képes tárolni adatbázisában, megkönnyítve ezáltal azok statisztikai feldolgozhatóságát. Az állapotfelmérések során a tünetmentes páciensekre is hangsúlyt fektetünk, hiszen az elvégzett vizsgálatok eredményei információt hordoznak egészségük jövőjét illetően. A panasz- és tünetmentes, illetve a már meglévő betegséggel diagnosztizált és kezelés alatt álló páciensek számára is fontos az ismételt állapotfelmérés, illetve az ez alapján adott visszajelzés életmódjuk helyességét illetően, illetve a kezelés hatékonyságának igazolására. A MIRROR másik nagy előnye a mért és bevitt adatokból generált, személyre szabott lelet készítése, amely megkönnyíti a páciensekkel való kommunikációt és segít az információk helyes értelmezésében. A lelet a nemzetközi ajánlásoknak megfelelően, a kezelőorvos igényei szerint meghatározott, és felhasználóra szabott tanácsadó modul segítségével írja le, mit tehet az illető páciens szív-érrendszeri egészségének megőrzése, illetve javítása érdekében. Az akár az ország több pontján használt műszerek segítségével nagyszámú páciens mérése válik lehetővé, gyors és pontos adatokat szolgáltatva az egyéni és a populációs szintű egészségi állapotot illetően is. Háziorvosi rendszerben A MIRROR rendszer alapját a Tényalapú Orvoslás (EBM) alapfogalmai szerint beilleszthető új és elismert rizikóbecslő módszerek, diagnosztikai eszközök képezik. Biztosítható az egyéni kockázat konkrét méréseken alapuló, pontos meghatározása, továbbá a rendszer erre épülve támogatja az életmódváltást ösztönző, gondosan megtervezett kommunikációt. A MIRROR rendszer háziorvosi praxisokban történő (tehát nem telemedicinális) felhasználása során a rendelőbe érkező pácienseket az orvos vagy az asszisztens vizsgálja meg a rendszerhez illesztett, vagy akár a rendszerbe nem integrált műszerekkel. A kapott adatokat a MIRROR saját rendszerében tárolja. Ezáltal bármikor nyomon követhető az adott beteg minden vizsgálata, orvosa ellenőrizheti az alkalmazott kezelések hatékonyságát, a trendek segítségével pedig könnyebb lesz a helyes diagnózis felállítása. Szív- és érrendszeri kockázatbecslés
Kutatások igazolták, hogy a hagyományos, statisztikai adatokon alapuló rizikóbecslést (SCORE) az érfali merevséget jellemző paraméterekkel kiegészítve pontosabb egyéni kockázat határozható meg, melynek ismerete jobb páciens együttműködést is eredményezhet. A MIRROR vizsgálatai közül a legtöbb információt az Arteriográffal és EKG modullal végzett komplex vizsgálat szolgáltatja, amely az anamnézissel és laboratóriumi adatokkal kiegészítve a ma elérhető legátfogóbb szívérrendszeri kockázatfelmérést teszi lehetővé. Az eredményeket szemléletes, páciens számára is érthető leletek mutatják be. Egyedülálló alkalmazás a centrális vérnyomás és az érfali merevséget jellemző paraméterek 24 órás vizsgálata, amelyet a magasabb rizikócsoportba sorolt pácienseken célszerű elvégezni. A folyamat során a beteg személyi adatait csak az első alkalommal szükséges a rendszerbe bevinni, majd ezt követően minden új vizitnél ezen adatokkal fogja a MIRROR tárolni a friss méréseket a páciens kartotékjában. A páciens vagy az orvos bármikor ráláthat a leletekre, szükség esetén digitális formában egy szakorvosnak is továbbíthatja azokat, a világ bármelyik pontjára. Soha többé nem kell amiatt aggódni a leletek, orvosi ajánlások elvesztése miatt, mert az adatok bármikor és bárhol elérhetőek lesznek a hozzáférésre jogosultak számára. A rendszer biztonságát titkosított adatkapcsolat és jelszóvédelem garantálja. A MIRROR leglényegesebb tulajdonsága, hogy a pácienseknek személyre szabott kardiovaszkuláris rizikószintet állapítson meg - a hozott paraméterek (életkor, haskörfogat, dohányzási szokások, stb.) alapján
- a rendszerbe integrált külső diagnosztikai eszközöktől (automatikus adatbevitel: EKG, Arteriográf )
- és a rendszertől független külső diagnosztikai eszközöktől (mérleg, mini labor, stb. – kézi adatbevitel) kapott paraméterek alapján. Ez teszi egyedülállóvá. Fontos szempont, hogy a vizsgálatok fájdalommentesek, az asszisztens által is elvégezhetőek és nem igényelnek speciális rendelői környezetet. A mért adatok elektronikusan továbbíthatóak, adatbázisban kezelhetőek. A nyomtatott lelet pedig vizuális, közérthető formában mutat be számos adatot, opcionálisan tanácsadó résszel kiegészülve.
Modulok
A páciens vitális paramétereit és műszeres vizsgálatainak eredményeit gyűjtő, rendszerező alkalmazás, mely a moduláris és akár felhasználó szinten konfigurálható felépítése révén számos tevékenységben lefedi az egészségügyi dolgozók munkáját. A szoftver könnyedén konfigurálható egészségfelmérő, egészségmegőrző állomások adatgyűjtő szoftvereként, de tanácsadó modulja révén nagyszerűen alkalmazható egészségfejlesztési irodákban is. A fejlesztés során külön figyelmet kapott, hogy képes legyen az egy-két fős felhasználástól a jóval nagyobb létszámú teamek tevékenységét a kutatók, gyógyszercégek munkáját is támogatni. A hagyományos kézi adatbevitel mellett lehetséges a műszerektől elektronikusan érkező adatok rögzítése és ezek továbbítása. Továbbá alkalmas telemedicinális eszközök, a páciens otthonában lévő készülékektől érkező adatok fogadására. Modulok:
Páciens karton modul
Páciens vizit modul
Külső eszköz integráló modul
Statikus lelet modul
Dinamikus lelet modul
Lelet rizikóbecslő modul
Lelet Egészség tanácsadó modul
Trend modul
Hálózati elérés modul
HealthVault integráló modul
Nyelvkezelő modul
Szervezeti egység kezelő modul
Adattároló modul
Adatgyűjtő és -exportáló modul
Liszensz modul
Verziókövetési modul
Moduláris leletfelépítés Bővebb leírás a modulokról
(Nyissa meg az alábbi képre kattintva!) A PDF megnyitásához Adobe Reader szükséges
Lelet A MIRROR által szolgáltatott eredményeket szemléletes lelet mutatja be, mely szükség esetén digitális formában továbbítható akár egy szakorvosnak, a világ bármelyik pontjára. A MIRROR lelete
(Lapozza végig a képre kattintva!)
Eszközintegráció
A MIRROR rendszerbe a rendelőkben, egészségügyi intézményekben vagy kutatóintézetekben alkalmazott eszközökön kívül a páciens otthonában használt telemedicinális eszközök is integrálhatóak. Integrálható eszközök:
EKG
Arteriograph
spirométer
vércukorszintmérő
vérnyomásmérő
személymérleg
stb.
GY.I.K. Mi a MIRROR rendszer?
A MIRROR Kockázatbecslő rendszer rutinszerűen alkalmazható kardiovaszkuláris állapotfelmérésre, terápiakövetésre és akár tanácsadásra is mind szűrővizsgálatok alkalmával, mind a háziorvosi rendszerben. A MIRROR Kockázatbecslő rendszer módszertanát az egyénre szabott rizikóbecslésre alapozza és kommunikációjával az egyén aktív közreműködését kívánja elérni kardiovaszkuláris egészségének megőrzése céljából. Mi indokolja a MIRROR használatát?
A legutóbbi kutatások a CV-rizikó meghatározását új megvilágításba helyezték. Kimutatták, hogy a SCORE szerinti besorolást az érrendszer állapotát tükröző paraméterekkel kombinálva pontosabb rizikóbesorolás érhető el. Miben kiemelkedő a MIRROR?
A moduláris, egyszerűen személyre szabható program gyűjti, rendszerezi és újra előkereshetővé teszi a páciensek anamnézisét és vitális paramétereit is. Lehetőség van az adatok fejlett, automatikus, elektronikus úton – akár otthoni, telemedicinális készülékekről – történő adatgyűjtésre vagy manuális rögzítésre is, majd ezen adatok továbbítására szakorvosoknak a világ bármely pontjára.
Az eredmények közérthető leletben nyomtathatóak ki vagy küldhetőek el emailben. Milyen előnyei vannak a rendszernek?
moduláris felépítés – teljesen személyre szabható
egyszerű adatbevitel – automatikusan vagy manuálisan
adatgyűjtés, -elemzés és tanácsadás egyben – széles körben alkalmazható
közérthető, látványos lelet nyomtatása – a páciens együttműködés javítására Milyen készülékek integrálhatóak a rendszerbe?
EKG
Arteriograph
spirométer
vércukorszintmérő
vérnyomásmérő
személymérleg Kiknek ajánljuk/kik használhatják/kiknek hasznos?
háziorvosok
szűrő-/egészségfelmérő állomások
magánklinikák
gyógyszercégek
egészségfejlesztési irodák
kutatók Érdekel a program. Hogyan kezdjek bele?
Írjon nekünk emailt! Email címünk: arterialcare@medexpert.hu
Kapcsolat Cím: 1037 Budapest, Törökkő u. 5-7.
Rólunk A Medexpert Kft. 25 éve meghatározó szereplő a speciális és prémium műszerek illetve eszközök piacán. Számos, kategóriájában piacvezető multinacionális nagyvállalat kizárólagos forgalmazójaként a legmodernebb és legfejlettebb technológiákat kínálja az állami és magánszférából egyaránt érkező megrendelőinek, partnereinek. Három önálló üzletága egyedülálló szakembergárdával rendelkezik az orvosi műszerek, a teszt- és mérőműszerek, valamint speciálisan a szív- és érrendszeri diagnosztika területén. A Medexpert így nem csak a megfelelő műszer vagy eszköz kiválasztásában támogatja partnereit, hanem az üzemeltetésük során felmerülő kihívásokra is gyors és hatékony választ képes adni.

Űrlap küldése...

A kiszolgáló hibát észlelt.

Az űrlap megérkezett.

Üzenet küldése:
© 2015 Medexpert Kft. Minden jog fenntartva. |